معرفی آقای دکتر مسعود نوشادی عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز و فعالیت های مرتبط ایشان

معرفی آقای دکتر مسعود نوشادی عضو هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز و فعالیت های مرتبط ایشان


دکتر مسعود نوشادی عضو هیأت علمی بخش مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در خصوص زمینه های فعالیت خود با جامعه و صنعت گفت: در زمینه های مختلفی با صنعت فعالیت داشته ایم که بخش عمده ای از آن در ارتباط با موضوع آب بوده است. آب جنبه های مختلفی دارد: از جمله موضوعاتی چون تصفیه آب، استفاده مجدد از پساب، کنترل آب های زیرزمینی در مباحث زهکشی و ..

در حوزه صنعت، نیروگاه ها، پالایشگاه ها و  پتروشیمی ها در مکان هایی احداث می‌گردند که سطح آب زیرزمینی بسیار بالا باشد و نیازمند این است که به وسیله سیستم های زهکشی آب کنترل شوند.

ایشان همچنین به فعالیت‌های خود در ارتباط با موضوع سیستم های اسمز معکوس و تصفیه آب به وسیله اسمز معکوس، برنامه‌ریزی و مدیریت سیستم های پساب اسمز معکوس و در نهایت در ارتباط با شبکه توزیع آب بخشی از شهر شیراز اشاره کرد.

استاد بخش مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز اظهار کرد: هنگامی که قرار است یک کار مطالعاتی انجام پذیرد، ابتدا می بایست فرآیند مربوط به کارهای مطالعاتی آن انجام شود. سپس به سمت فاز pilot حرکت می کند و در نهایت به فاز اجرایی منجر می شود. ولی متاسفانه به دلیل مشکلات مالی که در بخش های مختلف صنعت وجود دارد، فعالیت‌های مطالعاتی در همان مراحل مطالعاتی باقی می ماند و وارد فازهای بعدی نمی شود.

در ادامه، دکتر نوشادی به سه طرح پژوهشی خود و مشکلات مربوطه اشاره نمود و عنوان کرد: دو طرح پژوهشی اینجانب در ارتباط با سیستم های پساب اسمز معکوس، قابلیت اجرایی بسیار بالایی داشتند و هزینه بسیار بالایی هم جهت ساخت یک مقیاس آزمایشگاهی از آن برای دانشگاه، پرداخت شد و تعامل های زیادی نیز صورت گرفت تا این طرح ها وارد فاز اجرایی شوند و به صنعت راه یابند، ولی متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی و مالی که در بخش های مختلف صنعت آب وجود دارد، این طرح ها عملیاتی نشدند و در همان مرحله باقی ماندند. اما خوشبختانه طرح دیگری که در نیروگاه برق برازجان حول مباحث زهکشی صورت گرفت احتمالا وارد فاز عملیاتی شده است.

ایشان همچنین بیان کرد: کارآفرینی در راستای اجرای طرح ها، از اهداف ما می باشد و در اکثر فعالیت‌ها از دانشجویان خود به ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی استفاده می شود و هم اکنون نیز از تعداد زیادی از فارغ التحصیلان دانشگاه شیراز در پروژه ای تحت عنوان ستاد احیای تالاب ها استفاده شده است که این امر دو حسن برای دانشجویان و فارغ التحصیلان در بر دارد: 1. تجربه کاری و 2. دریافت مالی.

در خصوص اقدامات لازم از سوی دانشگاه و صنعت دکتر نوشادی افزود: اقداماتی که دانشگاه و صنعت می بایست برای جامعه و صنعت بردارند، اقداماتی دو طرفه باید باشد ولی متاسفانه یک سری از مشکلات از هر دو ناحیه ایجاد شده است. من معتقدم که اکثر قدم هایی که تا کنون دانشگاه برداشته است، از کیفیت بالایی برخوردار بوده است، ولی ما باید بپذیریم که در چندین مورد نیز مشکلاتی وجود داشته است. در حقیقت امروزه اینگونه مرسوم است که صنعت یا بخش اجرایی کشور، در مسیر خود پیش میرود و هرجایی که با مشکل روبرو گردید، مشکل را به دانشگاه می آورد. به عنوان مثال در کشور ما و به خصوص در استان فارس، سال های سال شعار خودکفایی گندم وجود داشته است و با وجود اینکه بسیاری از اساتید دانشگاه با این موضوع مخالفت کردند اما بخش اجرایی آن را پیاده سازی و اجرا نمود و امروز که دچار مشکلات آبی شده است، همه سراغ دانشگاه را گرفته اند. در حقیقت بخش اجرایی هنگامی یادش به دانشگاه افتاد که خیلی دیر شده است. لذا اگر صنعت منافع خود را در این ببیند که از ابتدا با دانشگاه تعامل نماید، اقداماتی دو طرفه به وجود می‌آید که به مراتب دارای مشکلات کمتری می باشد.

استاد بخش مهندسی آب با تأکید بر اینکه در حقیقت دانشگاه قدرت اجرایی ندارد و تنها قدرت مشاوره ای دارد، به ارزیابی خود نسبت به ارتباط مقاطع مختلف تحصیلی نیز پرداخت و بیان کرد: دانشجویان کارشناسی به دلیل اینکه هنوز دانش و مهارت های کافی را کسب نکرده اند در همه زمینه ها نمی توان از آنها استفاده کرد، ولی دانشجویان تحصیلات تکمیلی از این جهت کاراتر می باشند.

وی همچنین برای اساتید جوانی که تمایل دارند تا دوره کاری خود را بر پایه حل مشکلات جامعه و صنعت بنا نمایند، یادآور شد: خوشبختانه راهکارهای بسیاری وجود دارند تا اساتید جوان بتوانند وارد بخش های تحقیقاتی و اجرایی شوند و این امر بسیار مفید است تا اساتید جوان بتوانند در جامعه و صنعت تجربه کسب کنند و مشکلات و معضلات صنایع و جامعه را از نزدیک درک نمایند،که در این صورت هم برای اساتید و مسئله آموزش و هم برای بخش های تحقیقاتی کارا می باشد.

دکتر نوشادی در انتها گفت: سالانه تعداد زیادی تحقیق در قالب سمینار و پایان نامه در دانشگاه ها انجام می شود که اغلب کارهای ارزشمندی هستند اما متأسفانه قسمت بسیاری از آنها آرشیو می شوند و مورد استفاده قرار نمی گیرند. شاید یکی از دلایل آن عدم اطلاع بخش صنعت یا بخش  اجرایی می باشد و در صورت اطلاع، بخش اجرایی می تواند بدون هیچ گونه هزینه ای و مستقیم از نتایج آن تحقیقات استفاده نمایند و دانشگاه ها هم در این زمینه می تواند بسیار کمک کننده و اثربخش باشند.

 


آخرین اخبار

مالیات قراردادهای پژوهشی، به صورت مقطوع 5 درصد اعمال خواهد شد و قراردادها مشمول مالیات پلکانی نخواهند بود
مالیات قراردادهای پژوهشی، به صورت مقطوع 5 درصد اعمال خواهد شد و قراردادها مشمول مالیات پلکانی نخواهند بود
به اطلاع می رساند، مبنای محاسبه مالیات پرداخت های سال 1402 دانشگاه ها، مراکز و موسسات آموزش عالی به اعضای هیئت علمی در اجرای قراردادهای پژوهشی و تحقیقاتی، مفاد قسمت اخیر تبصره (2) ماده واحده قانون اصلاح ماده (86) قانون مالیاتهای مستقیم، جاری خواهد...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
طرح احیای چاه های بسته و کم بازده نفتی مالک : پارک فناوری و نوآوری صنعت نفتمهلت ارسال ایده: 1402/7/8مخاطبان: دانشکده های شیمی، مهندسی شیمی، نفت، مواد و مکانیک، معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ها،...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
به اطلاع می رساند، به منظور کمک به کاربردی نمودن دانش، تحقیقات و پارسا(پایان نامه و رساله) های دانشگاهی، پایش و پردازش نیازهای کشور، تعداد 22 نیاز ثبت شده در سامانه نظام ایده ها و نیازها که در تاریخ 04/06/1402 به عنوان چالش هفته انتخاب شده اند به...
چالش هفتگی سامانه
چالش هفتگی سامانه "نان"
به اطلاع می رساند، به منظور کمک به کاربردی نمودن دانش، تحقیقات و پارسا(پایان نامه و رساله) های دانشگاهی، پایش و پردازش نیازهای کشور، تعداد 20 نیاز ثبت شده در سامانه نظام ایده ها و نیازها که در تاریخ 28/05/1402 به عنوان چالش هفته انتخاب شده اند به...
شیوه نامه اجرای برنامه حمایت از دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ماموریت گرا
شیوه نامه اجرای برنامه حمایت از دانشگاه ها و موسسات پژوهشی ماموریت گرا
بنیاد ملی علم ایران (صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور)در نظر دارد از دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی که به صورت ماموریت گرا و در راستای حل مسائل استانی و ملی گام حمایت از دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی مأموریت برمیدارند، به طور ویژه حمایت نماید. در این...